قیمه نثار را می توان در بخش برترین غذاهای سنتی شهرستان ها قرار داد. چون
بر خلاف اسمش ، به هیچ وجه طعم و مزه ی قیمه خودمان را نمی دهد و طعمی خاص
منحصر به خودش را در بر دارد. این غذا ، غذای سنتی قزوینی های عزیزمان می
باشد. هم اکنون ، دستور پخت این غذای فوق العاده لذیذ را می توانید در
ادامه مطلب دریافت نمائید.
طـرز تهیه قیـمه نثار (غذای سنتی شهر قزوین)
مشاهده ( طـرز تهیه قیـمه نثار (غذای سنتی شهر قزوین ) در ادامه مطلب . . .
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
گوشت مغز ران گوسفندی 500 گرم
برنج 6 پیمانه
زرشک 2 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
خلال پرتقال شیرین شده 1 قاشق غذاخوری
خلال بادام 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته 1 قاشق غذاخوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری
دارچین، هل، زیره 1 قاشق غذاخوری
کره 100 گرم
زعفران آب گرفته غلیظ 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
برنج را از قبل خیس کرده و دم کنید.
گوشت را به صورت قیمه ای خرد کنید و با پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی روغن تفت دهید.
مواد فوق را با 2 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و حدود یک ساعت بعد، نیمی از خلال بادام خیس خورده را به گوشت اضافه کنید تا گوشت کاملاً مغز پخت شود.
بقیه ی خلال بادام خیس خورده را در کمی کره تفت دهید.
خلال پسته را نیز در گلاب خیس کنید، سپس در کمی کره تفت دهید.
زرشک شسته و خیس خورده را با کمی کره تفت دهید شکر را روی آن بریزید و شعله را خاموش کنید.
یک پیمانه از برنج را که دم کشیده است با زعفران ترکیب نموده و برنج زعفرانی را آماده کنید.
تزیین:
برنج گرم را داخل قالب میان تهی، مخصوص ژله بریزید و با قاشق خوب فشار دهید تا برنج به فرم قالب در آید.
سپس آن را در دیس برگردانید.
در قسمت میان تهی، قیمه پخته به همراه خلال بادام را بریزید و طبق تصویر روی آن را با نوارهای برنج زعفرانی، زرشک، خلال پسته، خلال بادام و خلال پرتقال شیرین شده تزیین کنید.
روی همه ی مواد آماده شده از ادویه ذکر شده بپاشید و از طعم و ظاهر خوب آن لذت ببرید.